Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2007

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ!!!

Ανώνυμος είπε...

Απαραδεκτο,απιστευτο.Στην Αθηνα που ειναι μια πολη με τα λιγοτερα παραδοσιακης αισθητικης κτηρια στην Ευπωπη,η πολιτεια να θελει να κατεδαφισει αυτα τα κοσμηματα.Χορο αρχαιας τραγωδιας θα πρεπει να συγκροτησουμε ολοι οι Αθηναιοι κ με τις παραινεσεις μας να αποτρεψουμε αυτο το εγκλημα που ετοιμαζεται να διαπραξει το οικτρα απολιτιστο Υπουργειο Πολιτισμου Κουφακη Βασιλικη Φιλολογος

Ανώνυμος είπε...

Χωρίς να είμαι γνώστης του θέματος της κατεδάφισης των ακινήτων σε σχέση με το νέοι μουσείο της ακρόπολης, θεωρώ ότι αυτή είναι επιβεβλημένη !!! Βρέθηκα τυχαία στον χώρο του νέου μουσείου και παραθέτω τα κάτωθι θέματα προς συζήτηση.

- Η πίσω όψη των ακινήτων είναι μέτρια έως κακή.
- Πόσοι άραγε από αυτούς που υπογράφουν στο περίφημο βιβλίο την έχουν δει.
- Η οπτική επαφή προς την ακρόπολη δεν κόπτεται από το εστιατόριο του μουσείου, αλλά από σχεδόν οποιοδήποτε μέρος του.
- Κυριολεκτικά από την πρώτη περιήγηση στην “πλατεία” του μουσείου, οι ακάλυπτοι των κτιρίων δεν δείχνουν απλά άσχημοι στο μάτι αλλά και τελείως παράταιροι.
- Πράγματι η αρχιτεκτονική του μουσείου, δεν δένει με την περιβάλλουσα αρχιτεκτονική. Πρόκειται για ένα έργο σύγχρονής αρχιτεκτονικής τέχνης που δείχνει ότι θα μείνει κοντά μας για χίλια χρόνια. Ναι υπάρχουν τα νεοκλασικά αλλά πιστέψτε με στα πενήντα μέτρα υπάρχουν και δεκάδες πολυκατοικίες του εξήντα, οπότε ουσιαστικά δεν μπορούμε για περιβάλλον που θα μπορούσε να δέση αρμονικά !!!
- Μακάρι στις φωτογραφίες των νεοκλασικών, που σχολιάζει το “αγριεμένο” πλήθος, να υπήρχαν και φωτογραφίες των πίσω όψεων ως έχουν !!!
- Συμφωνώ με την άποψη, ότι οι προσόψεις των κτιρίων πρέπει να διατηρηθούν και να μεταφερθούν.

Δεν έχω γνώσεις περί αρχιτεκτονικής, είμαι απλά ένας επισκέπτης του χώρου και ένοιωσα την ανάγκη να εκφέρω την γνώμη μου.

Ανώνυμος είπε...

Πως γίνεται ένα κτήριο από μνημείο σε μη μνημείο; Τα κριτήρια χαρακτηρισμού του ως "κτήριο που αποτελεί σημαντικό και χρήσιμο για τον πολιτισμό του τόπου δείγμα της εποχής του" αναφέρονται σε κάτι που έχει συμβεί στο παρελθόν και δεν αναιρούνται. Δεν έπρεπε καν να συζητηθούν. Αλλοιώς.. υπάρχουν πολλές απαίσιες πίσω όψεις "μνημείων" που μου κόβουν τη θέα, λέω να στείλω στο Υπουργείο Πολιτισμού έναν κατάλογο. Και βέβαια ο πολίτης που επένδυσε σε κτήριο χαρακτηρισμένο από την πολιτεία διατηρητέο και μνημείο, ας πρόσεχε. Και όσοι αρχιτέκτονες σεβάστηκαν τη ρήτρα της μη κατεδάφισης των δύο κτιρίων όταν μελετούσαν τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό, ας πρόσεχαν και αυτοί.

Ανώνυμος είπε...

http://www.athensvoice.gr/jihad/av,13838,ΤΖΙΧΑΝΤ.html

Ανώνυμος είπε...

Σε απάντηση στον ανώνυμο που γράφει ότι
"Η πίσω όψη των ακινήτων είναι μέτρια έως κακή"

Οι όψεις αυτές δεν είναι φτιαγμένες για να φαίνονται,έβλεπαν στην αυλή (βαρβαριστί "ακάλυπτο") του οικοδομικού τετραγώνου. Η αξία των κτηρίων αυτών κρίνεται με βάση τις όψεις που είναι φτιαγμένες για να φαίνονται. Απλά πράγματα.

Οι φωστήρες που αποφάσισαν να φυτέψουν το μουσείο πίσω από έναν ακάλυπτο διατηρητέων (αφού προ της ανοικοδομήσεώς του είχαν δεχτεί ως υποχρεωτική τη διατήρησή τους), κανονικά θα έπρεπε όχι μόνο να δεχτούν τις προτάσεις εξωραϊσμού των πίσω όψεων, αλλά και να τις χρηματοδοτήσουν.

Ανώνυμος είπε...

Το τεε γιατι ενδιαφερθηκε για μια περιπτωση μονο απο χιλιαδες παρομοιες? Εχουν καποια σχεση με αυτο οι ιδιοκτητες? Και γιατι δεν εμφανιζονται εδω? Μηπως γιατι ετσι μπορουν να εμφανισουν την αποψη τους σαν "αντικειμενικη"? Να μην φανουν και οι γνωστοι?

"Η αξία των κτηρίων αυτών κρίνεται με βάση τις όψεις"
!!! (ευτυχως τουλαχιστον δεν δηλωνει ειδικος)

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Μα ελάτε τώρα, ΠΟΥΘΕΝΑ στον κόσμο δεν γκρεμίζουν διατηρητέα κτίρια για να χτίσουν ένα νέο κτίριο αμφίβολης αισθητικής (συγγνώμη αλλά δεν με πείθει το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης-μοντέρνο το λες, ογκώδες το λες, όμορφο κτίριο ΔΕΝ το λες). Στο κάτω κάτω αν το πρόβλημα είναι οι πίσω όψεις ας τις διαμορφώσουν όπως θέλουν-ας βάλουν τη μουτσούνα του Τσουμί, ο οποίος δεν θυμάται τί υπέγραφε 10 χρόνια πριν:

http://www.tee.gr/online/epikaira/1997/18-08-97/m27.htm

etalon είπε...

κανω κι εγω οτι μπορω

etalon είπε...

Επίσης ΚΑΝΕΝΑΣ δεν εχει σκεφτει οτι η πισω οψη των εν λόγω κτιρίων κακοποίείται βάναυσα απο την ύπαρξη του εμφυλιοπολεμικου κτιριου του Συνταγματος Μακρυγιάννη και απο το υλικο του που ειναι απαραδεκτο?

Υπάρχουν πολλοι εικαστικοι καλλιτέχνες που ανιδιοτελώς θα ήθελαν να ...ζωγραφισουν την πισω οψη των δυο περιβοητων κτιρίων με αναπαραστάσεις της ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ των πολιτων.

Τι λετε αυτο θα ηταν καλύτερο?
Θα συνομιλούσε κανενα κτιριο με κανενα αλλο?

Η η ντροπη θα ηταν ανευ προηγουμένου?

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΣΧΗΜΙΑΣ
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΙΔΙΩΤ.ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Ήρεμα παιδιά ... Η διατήρηση των 2 κτηρίων (για τους μη γνώστες του θέματος, οι οποίοι προφανώς είναι πολλοί - απ΄όσο μπορώ να συμπεράνω από τα σχόλια -) ήταν δεδομένη, τόσο στη φάση της ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΣ και ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ μελέτης, όσο και σε αυτήν της μελέτης ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ. Προφανώς (προφανέστατα) προέκυψε θέμα εν των υστέρων με την καφετέρια-εστιατόριο (και πιθανότατα και πωλητηρίου του ΤΑΠΑ, προκειμένου να "τσεπωθούν" περισσότερα φράγκα. Όσο για την απόφαση του ΚΣΝΜ, ναι είναι γνωστό ότι προέκυψε αποτέλεσμα υπερ της κατεδάφισης και αφού οι ψήφοι ήταν 12-12 (η ψήφος του προέδρου του ΚΣΝΜ και γεν. γραμματέα του ΥΠΠΟ μετράει για 1+).

Ανώνυμος είπε...

Η Διονυσίου Αρεοπαγίτου 17 δεν είναι το μοναδικό έγκλημα του Βουλγαράκη. Μήπως θα πρέπει να υπάρξει αντίστοιχη κινητοποίηση και για το Disco Bar Restaurant που προγραμματίζεται να κτιστεί στους τεσσερις νεωσοίκους του λιμανιού της Μουνιχίας;

http://neosoikos.blogspot.com/

Καθε βοήθεια δεκτή

Ανώνυμος είπε...

Εμείς ως κάτοικοι της περιοχής και κάτοχοι διαμερισμάτων επί της οδού Μακρυγιάννη δεν θα αφήσουμε να περάσει απαρατήρητο το γεγονός της κατεδάφισης του κτιρίου όπως και της λειτουργίας του Μουσείου.
Σκοπεύουμε δε να σαμποτάρουμε και τα εγκαίνια του Μουσείου.
Έτσι όπως μας βρήκαν μπροστά τους με τον αποκλεισμό του Λόφου Φιλοπάππου, έτσι και θα αντιδράσουμε με το κωλομουσείο που έχτισαν δίχως να υπολογίσουν κανέναν.
Δεν απειλούμε και δεν έχουμε σκοπό να βλάψουμε κανέναν και τίποτα.
Αλλα ως παραδειγματισμό θα τους δωθεί ένα πολύ καλο μάθημα για επιδειχθείσα ασέβεια απέναντι στην Ιστορία και την Αρχαιότητα.
Και κάτι άλλο: H μέγιστη παρανομία που διεπράχθει απο την Αρχαιολογικη Υπηρεσία δεν αναφέρθηκε πουθενα..Κάτω απο το Μουσείο βρίσκονται πολλά αρχαία καθώς και τμήμα της Φαληρικής όδου.!.!.!.! Που δεκαετίες έψαχναν να εντοπίσουν καθώς καμία ανασκαφή στην γύρω περιοχή δεν είχε εντοπίσει. Η δε Αρχαιολογική Υπηρεσία είχε δεσμευθεί δημόσια πως έστω και 1 μέτρο της Φαληρικής Οδού να ανακαλυπτόταν απο ανασκαφές θα εδέσμευε όλο το κομμάτι που αντιστοιχεί καθώς και θα προχωρούσε σε ανασκαφές σε όλο το τμήμα κατα μήκος της Οδού.
Επειδή δεν είμαι ειδήμων καλό θα ήταν όσοι παρακολούθουν το θέμα της Φαληρικής Οδού να μας αναφέρουν όσα γνωρίζουν.
Οι μέρες ζυγώνουν..

Kassandra Troy είπε...

International support from this end:

http://newcitizenship.blogspot.com/2007/11/demolished-heritage.html

Good luck and God bless!

Ανώνυμος είπε...

Μήπως να ψάξουμε κατω από τα σπιτια των κατοίκων της περιοχής να δούμε τι έχει θαφτεί; Και αν η Φαληρική οδός περνάει κάτω από τα σπιτια σας τι θα γίνει; θα τα γκρεμίσετε μόνοι σας;
Για να μην αναφερθούμε στο πόσο ανεβάζει τις τιμές των σπιτιών σας το "κωλομουσείο!!!" που δεν σας ρώτησαν κιόλας όταν το έφτιαχναν!Ας αφήσουμε τις γελοίες κορώνες περι αρχαιότητας και σεβασμού και ας μιλήσουμε για ιδιοκτησία και πως την αντιλαμβανόμαστε σε σχέση με το δημόσιο.

REBET CAFE είπε...

Μολις τωρα πληροφορηθηκα για το blog το έκανα λινκ στο δικο μου :
http://rebetcafe.blogspot.com/

Ειναι απαραδεκτη η λογικη του αποφασιζουμε και διαταζουμε, η λογικη του : "σε παρακαλω, ψηφισε με θα ειμαι σεμνος και ταπεινος" και την επαυριο να κυβερνας με επαρση και αλαζονεία !!!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΟΚΛΑΣΣΙΚΑ !!!
ΑΙΣΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΞΑΒΛΩΜΑ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ !!!

Γιωργος Β.
Πολιτικος Μηχανικος